P R Z Y S T A W K I

smażona kaszanka od Nowickiego z karmelizowaną cebulą, pieczonym jabłkiem i sosem z majerankiem
marynowany śledź z kwaśną śmietaną, konfiturą z czarnego bzu, chrupkami ryżowymi, koperkiem
i olejem lnianym
tatar z polędwicy wołowej z chipsami ziemniaczanymi, chorizo, cebulką i marynowanym selerem naciowym
krewetki w sosie z wina i masła z rukolą, szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi
humus z marchwią i pestkami dyni
selekcja tradycyjnych wędlin od Nowickiego z kiszonym ogórkiem
selekcja serów kozich od Grądzkiego, krowich z farmy Pod Świerkami z konfiturą z gruszki

Z U P Y

krem z dyni z wędzonym twarogiem i szczypiorkiem
zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, imbirem i trawą cytrynową

S A Ł A T Y

sałata z suszonymi pomidorami, boczkiem, prażonym słonecznikiem i marynowaną gruszką
sałata z wołowiną, piklowanym ogórkiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi

D A N I A G Ł Ó W N E

papardelle z grzybami leśnymi, polędwiczką wieprzową i serem krauzer
kurczak zagrodowy z czerwoną fasolą, papryką, serem topionym od Kaczmarków i sosem BBQ
konfitowany boczek z kremową kapustą włoską, chrzanowym puree ziemniaczanym i sosem z rozmarynem
smażony dorsz z pieczonym kalafiorem, rodzynkami i sosem z prażonych migdałów
konfitowane udo z kaczki z glazurowanym burakiem, puree z modrej kapusty, kopytkami i
sosem z jałowcem

D E S E R Y

ciastko marchewkowe z czekoladą, orzechówką i kremem waniliowym
mus z masła orzechowego z bananami i solonym popkornem w karmelu
zapiekane jabłka z cynamonem , orzechami laskowymi i maślaną kruszanką
naleśnik z ekologicznym serem i domową pastą czekoladowo – orzechową